You are currently viewing Douwe ….

Douwe ….

  • Post category:Nieuws

12 december 1976 – 19 juni 2022

“Onze” Douwe is totaal onverwachts, op zondagavond overleden. Met diep verdriet, liefde, respect en oneindig veel dankbaarheid nemen wij op vrijdag 24 juni a.s. om 12 uur afscheid van een iconisch boegbeeld van Stichting Inbeeld.

5 jaar geleden startte Douwe met 1 uur per week als vrijwilliger voor taalondersteuning statushouders. In de afgelopen jaren heeft hij op zijn geheel unieke wijze tientallen mensen de Nederlandse taal geleerd. Hun berichten van verdriet, medeleven, condoleances en dankbaarheid stromen binnen uit heel Nederland. Douwe heeft vrienden gemaakt, lol gehad, zich vier ochtenden per week ingezet voor iedere koffiegast bij InBeeld en daarbij duizenden kopjes koffie en thee gezet. Altijd tijd voor een grapje, een knipoog en muziek, zijn eigen favorieten en die van onze studenten op een usb-stick.

Lieve Douwe, jezelf zijn en anderen accepteren, dat is wat wij van jou hebben geleerd. We gaan je missen en nooit vergeten. Wat jij hebt gedaan, wat jij hebt betekent voor andere mensen in de afgelopen jaren zal effect hebben op volgende generaties.

” dat heeft Douwe mij geleerd”

Wij wensen Douwes ouders, zus, zwager, neefje, nichtjes, familie en vrienden kracht in de komende tijd.