You are currently viewing Wij gaan verhuizen

Wij gaan verhuizen

  • Post category:Nieuws

De laatste week op De Spinde 1

Wie de afgelopen weken bij InBeeld is geweest, heeft al gemerkt dat er steeds meer wordt ingepakt en opgeruimd. We doen dat vooral in de ochtenduren, zodat we tijdens de inloop aandacht hebben voor de bezoekers. De kelders zijn leeg, de bovenverdieping is gesloopt (we hergebruiken veel materialen in het nieuwe pand) en de aankomende week zullen we de spullen op de benedenverdieping in dozen pakken.

Zaterdag 27 november is het dan zover. Met hulp van vele vrijwilligers pakken wij ons boeltje en verhuist InBeeld naar de Voorstraat 35. Een prachtig pand, in de winkelstraat, tegenover het museum. Op het Wilhelminaplein alle ruimte voor de fietsen van de mensen die ons bezoeken. Een pand met historie, waar we graag over vertellen.

Binnen is er de afgelopen weken hard gewerkt, want er moest wel het een en ander gebeuren voordat we hier ons koffieapparaat kunnen neerzetten en onze activiteiten kunnen voortzetten. We hebben toiletten toegevoegd, gesprekskamers en kantoormuren geplaatst. Ook een toilet voor mensen die minder mobiel zijn mag natuurlijk niet ontbreken. Verwarming, stroomvoorziening, warm water, stopcontacten, muren afschrapen, muren stucen, gipsplaten afwerken en schilderen.

Ook is de oude doorgang met het pand aan de Kromme Steeg 1 weer geopend en loop je zo de ouderwetse betonnen trap af naar het grote lokaal, de fietsenwerkplaats en de keuken. Vele handen hebben een bijdrage geleverd, zoals we dat gewend zijn bij InBeeld en waar we elke keer weer zo blij van worden. Natuurlijk zijn we voor sommige zaken professionals nodig, daarvoor hebben we hulp ingeschakeld van de firma Dijkhuis en Otterman. Ook de aankomende week zal er nog volop geklust worden, zodat de basis af is voor maandag 30 november.

De afgelopen weken hebben we vaak de vraag gekregen; ‘lopen jullie op schema?’ Het standaardantwoord is dan; ‘Wij lopen altijd op schema.’ Soms aangevuld door één van de stagiaires; ‘Want we hebben geen schema.’ Haha, dat klopt natuurlijk niet helemaal, maar wij zouden InBeeld niet zijn als we niet weten om te gaan met hetgeen op ons afkomt. We nemen het zoals het komt en regelen op de achtergrond dat wat nodig is om aan de voorkant de klus te klaren, waarbij de mensen op nummer 1 blijven staan. Dat betekent bijvoorbeeld dat we in de aankomende weken nog heel wat schilder- en kluswerk te doen hebben. Ook opruimen, schoonmaken, inrichten zullen we doen terwijl we koffie schenken en eenieder welkom is die binnenloopt of -rijdt. Ongetwijfeld gaat er van alles goed en zal er van alles misgaan in de aankomende weken. Met elkaar zullen we lachen, gefrustreerd raken, hard werken, moe zijn, zaken oplossen, praten en er van alles van vinden, vragen, elkaar niet begrijpen, koffiedrinken, maar bovenal plezier hebben en het familie- en het thuisgevoel overbrengen in onze prachtige nieuwe pand.

Wij hebben er ongelofelijk veel zin in en zien je graag de aankomende week op de Spinde 1 en vanaf maandag 30 november op de Voorstraat 35

InBeeld