InBeeld activiteiten

Taal

taal

Bij InBeeld komen veel culturen samen. Met een glimlach, gebaren en hulp van elkaar komen we een heel eind in het elkaar begrijpen. Om volop mee te doen in de Nederlandse maatschappij is het belangrijk om de taal goed te spreken en te begrijpen. Bij InBeeld kun je dit op veel manieren doen. 

 • Arabische les; Ervaren docenten geven les, zodat je Arabisch leert spreken en schrijven. Voor iedereen tussen 4 en 80 jaar. Wil je een keer komen kijken, kom dan langs. Meer informatie kun je vinden op www.aurora-levant.nl 
 • Taalcafé; Wil je Nederlands oefenen? Kom dan naar het taalcafé. Een Nederlands-sprekende vrijwilliger helpt je. We praten met je. We schrijven samen. We hebben plezier. 
 • Boeken; We hebben verschillende boeken. Om samen te lezen of te lenen. 
 • Taalcursus; Een docent Nederlands geeft les aan diverse taalniveaus.  Nederlands-sprekende vrijwilligers en stagiaires van InBeeld helpen de deelnemers bij het leren van de Nederlandse taal. Zij praten met de deelnemers in groepen, helpen bij het schrijven van een verslag, luisteren naar het voorlezen van de deelnemer en kunnen 1 op 1 begeleiding bieden. 
 • Computers; In onze ontmoetingsruimte staan computers. Deze zijn voor algemeen gebruik. Bij de participatiebalie kun je een koptelefoon lenen. 

Sociaal

Het koffiestation is het hart van InBeeld. Koffie of thee staat altijd klaar en is voor iedereen gratis beschikbaar. Voel je welkom om een kopje koffie te komen drinken.

Bij InBeeld is er altijd iemand om je welkom te heten en een praatje met je te maken. Maar gewoon rustig aan een tafeltje zitten is ook prima. Wat bij jou past.

De voetbaltafel wacht op spelers en op tafel staat het schaakspel klaar. Wij houden van gezelligheid, samen een spel spelen, een puzzel maken, kijken naar een potje tafeltennis. 

Aan de koffietafel ontmoet je diverse andere mensen en je mag meedoen met alle activiteiten die we organiseren bij InBeeld. Of misschien wil je zelf wel iets organiseren. Wij doen graag mee. 

Met elkaar weten we al jouw vragen te beantwoorden of je de weg te wijzen naar de juiste instanties.

Creatief

Bij InBeeld denken wij dat creatief bezig zijn mensen in ontwikkeling brengt. Vanuit passie en plezier iets creëren, ontspannen bezig zijn, met de handen aan het werk zijn in een ruimte waar je geïnspireerd wordt door creatieve materialen en het werk van anderen.

Daarnaast is het fijn om andere creatieve personen te ontmoeten en te praten over jouw passie. Elke dag ben je welkom om zelf creatief bezig te gaan en gebruik te maken van de materialen en gereedschappen. Zo kun je bij InBeeld bijvoorbeeld; breien, naaien, schilderen, tekenen, kleien, knutselen en nog veel meer. 

Granny’s; een breiclub voor de gevorderde breier. Je ontmoet elkaar bij InBeeld om samen te breien, bij te kletsen, patronen te bespreken en wol mee naar huis te nemen om de prachtigste producten te breien of te haken. De granny’s breien voor goede doelen en voor de verkoop bij InBeeld, zodat er nieuw breigaren gekocht kan worden.

Schilderclub; Elke week komt de club bij elkaar om te schilderen aan jouw eigen werk, elkaar te inspireren en samen te zijn. Ieder heeft zijn eigen stijl en manier van schilderen, daarom kan ook iedereen aansluiten, de mensen van de schilderclub helpen je graag op weg. En af en toe besluiten ze om een nieuwe techniek te leren en vragen ze om een schilderles. Dan regelen we dat. 

Diensten

Bij InBeeld bieden we verschillende diensten aan eenieder die over de drempel stapt.

 • Kapper (afspraak via de participatiebalie)
 • Fietsreparatie
 • Fiets verkoop voor azc bewoners
 • WIFI
 • Gebruik van computers 
 • Ruimtes gebruiken voor activiteiten (na overleg)
 • Ruimtes om te studeren
 • Printen
 • Uitleen koptelefoons

Participatiebalie AZC

Bij InBeeld vind je de participatiebalie. Hier kunnen bewoners van het azc zich inschrijven voor activiteiten die georganiseerd worden door organisaties die met elkaar samenwerken om de participatie van de bewoners in de maatschappij te bevorderen. De participatiebalie regelt de administratie voor de organisaties en voert de gesprekken met de bewoners van het azc om de talenten en de wensen te ontdekken.